ΦΥΚΟΛΟΓΙΚΗ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Service thumb

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΕΛ.Φ.Ε.)

Ιδρύθηκε το 1991, από πρωτοβουλία ομάδας φυκολόγων από τα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Αθηνών, καθώς και από το ΙΩΚΑΕ (μετέπειτα ΕΚΘΕ, σήμερα ΕΛΚΕΘΕ). Το καταστατικό της Εταιρείας εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο στις 15 Απριλίου 1991, οπότε και άρχισε να λειτουργεί επισήμως.

 

Οι συζητήσεις για την ίδρυση της Εταιρείας είχαν ήδη αρχίσει από το 1990, με αφορμή τις προτάσεις Ευρωπαίων Φυκολόγων με επί κεφαλής τον Καθηγητή Michael Melkonian (Πανεπιστήμιο Κολωνίας) για την ίδρυση Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φυκολογικών Εταιρειών. Η πρώτη εισήγηση είχε γίνει από τον Χ. Κατσαρό σε συνάντηση των Ελλήνων Φυκολόγων στη Θεσσαλονίκη στις 8-9 Ιουνίου 1990 (ημερίδα στα πλαίσια του προγράμματος COST 48).

 

Στην συνάντηση αυτή είχε προσκληθεί ο Καθηγητής M. Melkonian, ο οποίος ανέπτυξε τις απόψεις του για την ίδρυση της Ομοσπονδίας και μας παρότρυνε να ιδρύσουμε είτε αυτόνομη Φυκολογική Εταιρεία, είτε κλάδο Φυκολογίας εντός της ήδη υπάρχουσας Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας (ΕΒΕ). Σε σχετική συνάντηση που έγινε στις 7 Μαρτίου 1991 στη Γερμανία συμμετείχαν οι Καθηγητές Ι. Τσέκος και Σ. Χαριτωνίδης, οι οποίοι απετέλεσαν και τον πυρήνα των ιδρυτικών μελών της Εταιρείας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μια βουτιά, μια ματιά στους κήπους του νερού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μείνετε ενημερωμένοι...

6o ΕΣΦ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΤΑ ΦΥΚΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

 

6ο Εκπαιδευτικό Συμπόσιο Φυκολογίας

υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & θρησκευμάτων 27-29 Μαρτίου 2020

«Μουσείο Ηρακλειδών», Ηρακλειδών 16, 118 51 Αθήνα

 

Σεμινάριο Εκπαιδευτικών: 05-06-2019

 

Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί

Η οργάνωση του 6ου Εκπαιδευτικού Συμποσίου Φυκολογίας που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία της «Ελληνικής Φυκολογικής Εταιρείας (ΕΛΦΕ)»  με το «Μουσείο Ηρακλειδών»,στο πλαίσιο της έκθεσης με τίτλο"Τυλίγοντας και ξετυλίγοντας μέσα στο νερό", την οποία επιμελείται η κα Νίνα Φραγκοπούλου, Δρ Θαλάσσιας Βιολογίας, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

6o ΕΣΦ ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ _2019_

 ΤΑ ΦΥΚΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

 

Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς: 5 Ιουνίου 2019

Εργασίες Συμποσίου: 27-29 Μαρτίου 2020
Αθήνα, Μουσείο Ηρακλειδών

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Αγαπητοί φίλοι,

 

Συμβαίνει συχνά, καθώς φτάνουμε σε μια παραλία, ο αρχικός μας ενθουσιασμός για κολύμπι να εξανεμίζεται, όταν βλέπουμε την ακτή γεμάτη με σωρούς από καφετί-γκρίζες «κορδέλες». Αυτές, είτε έχουν κατακλύσει την αμμουδιά και δεν έχουμε χώρο να απλώσουμε την πετσέτα μας, είτε έχουν χρωματίσει σκούρο το βυθό της θάλασσας, προκαλώντας συνήθως ένα αίσθημα απέχθειας και φόβου. Οι περισσότεροι και κυρίως τα παιδιά, σε αυτές τις περιπτώσεις, φεύγουν λέγοντας «…η θάλασσα είναι βρώμικη, έχει φύκια…».