Δελτίο Τύπου του 1oυ Εκπαιδευτικού Συμποσίου Φυκολογίας

Δελτίο Τύπου του 1oυ Εκπαιδευτικού Συμποσίου Φυκολογίας

Written by  1o Εκπαιδευτικό Συμπόσιο Νοε, 05 2020

Διημερίδα «Φύκη και Περιβάλλον στην Εκπαίδευση» στo πλαίσιο του 5ου Ευρωπαϊκού Φυκολογικού Συνεδρίου Ρόδος, 7-8 Σεπτεμβρίου 2011

Στο πλαίσιο του 5ου Ευρωπαϊκού Φυκολογικού Συνεδρίου (5th European Phycological Congress, EPC5, www.epcv.gr) που πραγματοποιήθηκε από 4-9 Σεπτεμβρίου 2011 στη Ρόδο, η Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία διοργάνωσε για πρώτη φορά στη χώρα μας διημερίδα (7-8 Σεπτεμβρίου 2011) αφιερωμένη στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα «Φύκη και Περιβάλλον στην Εκπαίδευση». Η διημερίδα αυτή διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

 

Το πρόγραμμα της διημερίδας περιελάμβανε: 

 

1) Δύο εκλαϊκευμένες εισηγήσεις από ειδικούς επιστήμονες της Ελλάδας (Δρ. Μαρία Ρουσσομουστακάκη, Πανεπιστήμιο Αθηνών) και του εξωτερικού (Dr. Eileen Cox, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, Ηνωμένο Βασίλειο) με αντικείμενο τη Φυκολογία και τη διδασκαλία της στη Μέση Εκπαίδευση.

 

2) Παρουσίαση εργασιών από 11 σχολεία της Ελλάδας (βλ. παρακάτω πίνακα) με εργασίες που αφορούσαν θεματολογία σχετική με τα φύκη:

 

 

Από τις εργασίες αυτές η οργανωτική επιτροπή επέλεξε με δυσκολία τις καλύτερες συμμετοχές και έδωσε τρία βραβεία:

Το πρώτο βραβείο μοιράστηκαν το Γενικό Λύκειο Νέας Περάμου, Καβάλας μαζί με το 1ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου,
το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου
και το τρίτο βραβείο στο Γυμνάσιο Καλλιπάτειρα, Ιαλυσού Ρόδου.


Η Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία προσέφερε στους συμμετέχοντες μια υποβρύχια φωτογραφική μηχανή, η οποία μετά από κλήρωση δόθηκε στο Σχολείο Ροδίων Παιδεία.

 

3) Βιωματικά εργαστήρια στο πεδίο και στον Υδροβιολογικό Σταθμό της Ρόδου με συμμετοχή περίπου 30 μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, με αντικείμενα:
• Επίσκεψη σε ακτή και συλλογή υλικού
• Μελέτη του υλικού μακροσκοπικά & μικροσκοπικά – ταξινόμηση των φυκών
• Ερμπάριο φυκών
• Κάρτες φυκών (μουσειακές, εκπαιδευτικών παιχνιδιών, ευχετήριες)
• Κατασκευή ομοιώματος ακτής

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Η οργανωτική επιτροπή της διημερίδας και το Δ.Σ. της Ελληνικής Φυκολογικής Εταιρείας συγχαίρει θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθειά τους και υπόσχεται τη συνέχιση αυτής της δραστηριότητας και στο μέλλον.

 

Περισσότερες πληροφορίες θα μπορείτε να βρείτε τις επόμενες ημέρες στην ιστοσελίδες: http://environmental.phycology.gr; http://www.phycology.gr

img1

Super User

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.