Βιωματικά Σεμινάρια Εκπαιδευτικών 2019

Βιωματικά Σεμινάρια Εκπαιδευτικών 2019

Written by  6o Εκπαιδευτικό Συμπόσιο Νοε, 07 2019

 

Σεμινάρια Εκπαιδευτικών για το 6ο Εκπαιδευτικό Συμπόσιο Φυκολογίας

 

Την Τετάρτη 05 Ιουνίου και την Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκαν τα Βιωματικά Σεμινάρια Εκπαιδευτικών στο Μουσείο Ηρακλειδών και στην αίθουσα «Μητράκου» στο τμήμα Βιολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αντίστοιχα.

 

Στο πλαίσιο του κάθε Συμποσίου, διοργανώνεται «Επιμορφωτικό Βιωματικό Σεμινάριο» για τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας. Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών με εκπαιδευτικές τεχνικές και εργαλεία για τη διαθεματική προσέγγιση του αντικειμένου των φυκών, κατά την υλοποίηση project ή άλλων καινοτόμων δράσεων, που θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο Συμπόσιο μαζί με την μαθητική τους ομάδα.

 

Τα Βιωματικά Σεμινάρια περιλάμβαναν:

  • Σύντομος χαιρετισμός (Δρ Χρήστος Κατσαρός, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος της ΟΕ)
  • Χαιρετισμό και ενημέρωση για το Μουσείο Ηρακλειδών από την κα Ελένη Νομικού, Διευθύντρια του Μουσείου
  • Χαιρετισμό – ενημέρωση από την επιμελήτρια της έκθεσης "Salty fields" κα Νίνα Φραγκοπούλου (Δρ Θαλάσσιας Βιολογίας, τ. Επίκ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών)
  • Γενικές πληροφορίες για τον «Κόσμο των Φυκών» και για την «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» (Δρ Σωτήρης Ορφανίδης, Διευθυντής Ερευνών ΙΝΑΛΕ-ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Πρόεδρος ΕΛΦΕ)
  • Φυτοπλαγκτόν: Ένα αόρατος κόσμος που προσφέρει το 50% του ατμοσφαιρικού οξυγόνου και ρυθμίζει το κλίμα (Δρ Πόπη Πάγκου, Διευθύντρια Ερευνών ΕΛΚΕΘΕ)
  • Εργαστήρια με αντικείμενο τα φύκη (Συντονισμός: Δρ Μαρία Ρουσσομουστακάκη π. Εκπαιδευτικός ΕΚΠΑ, Δρ Χρήστος Κατσαρός)
  • Η Τέχνη κι εμείς - Δημιουργώντας ιστορίες με το δικό μας εικαστικό φυκο...αποτύπωμα (Δρ Χ. Παπαζήση, Βιολόγος, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Εκπαίδευσης για την Αειφορία, 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής)

 

Στιγμιότυπα από τα Σεμινάρια:

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                 img1img2img3

Super User

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.