Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Φυκολογικής Εταιρείας (2024-2026), όπως προέκυψε από τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 26-30 Μαρτίου 2024 και συγκροτήθηκε σε σώμα στις 12 Απριλίου 2024, έχει την εξής σύνθεση:
Τακτικός Ερευνητής,
Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ), Νέα Πέραμος, Καβάλα
(vpapathanasiou@elgo.gr)
Βιολόγος, Ερευνήτρια,
Τμήμα Βιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Βιολόγος, Εξωτερική συνεργάτης,
Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας, Νέα Πέραμος, Καβάλα
Επίκουρος Καθηγητής,
Τμήμα Βιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
(iadamaki@biol.uoa.gr)
Ιχθυολόγος,
Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ), Νέα Πέραμος, Καβάλα
ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ
Ο δυναμισμός της Εταιρείας μας εξαρτάται από το πλήθος των μελών της και από τη βούλησή τους να συνεισφέρουν στο συναρπαστικό και πολυδιάστατο πεδίο της Φυκολογίας.
Προσκαλούμε όλους τους επιστήμονες της χώρας που ασχολούνται με θέματα Φυκολογίας, ιδιαίτερα τους φοιτητές και τους νέους ερευνητές, να γίνουν μέλη.
Το καταστατικό της ΕΛΦΕ: Elfe Katastatiko_2014
Εάν συμφωνείτε με αυτά και ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος της Ελληνικής Φυκολογικής Εταιρείας, θα πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στη σχετική Αίτηση μέλους.
Στη συνέχεια, θα την αποστείλετε ηλεκτρονικά στη Γραμματέα της Εταιρείας, Τάνια Τσιώλη, με κοινοποίηση στον Πρόεδρο, Βασίλη Παπαθανασίου.
Μόλις λάβετε την επιστολή αποδοχής, θα καταθέσετε τη συνδρομή Μέλους και θα στείλετε αποδεικτικό της κατάθεσης στους ίδιους αποδέκτες.
Η συνδρομή έχει οριστεί σε 17 ευρώ ετησίως.
Τα στοιχεία του λογαριασμού για την καταβολή της ετήσιας συνδρομής είναι τα παρακάτω:
Τράπεζα Πειραιώς
IBAN: GR61 0172 2020 0052 0200 8592 888
Αρ. Λογαριασμού: 5202-008592-888
Το καταστατικό της Εταιρείας εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο στις 15 Απριλίου 1991, οπότε και άρχισε να λειτουργεί επισήμως. Οι συζητήσεις για την ίδρυση της Εταιρείας είχαν ήδη αρχίσει από το 1990, με αφορμή τις προτάσεις Ευρωπαίων Φυκολόγων με επί κεφαλής τον Καθηγητή Michael Melkonian (Πανεπιστήμιο Κολωνίας) για την ίδρυση Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φυκολογικών Εταιρειών. Η πρώτη εισήγηση είχε γίνει από τον Χ. Κατσαρό σε συνάντηση των Ελλήνων Φυκολόγων στη Θεσσαλονίκη στις 8-9 Ιουνίου 1990 (ημερίδα στα πλαίσια του προγράμματος COST 48).
Στην συνάντηση αυτή είχε προσκληθεί ο Καθηγητής M. Melkonian, ο οποίος ανέπτυξε τις απόψεις του για την ίδρυση της Ομοσπονδίας και μας παρότρυνε να ιδρύσουμε είτε αυτόνομη Φυκολογική Εταιρεία, είτε κλάδο Φυκολογίας εντός της ήδη υπάρχουσας Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας (ΕΒΕ). Σε σχετική συνάντηση που έγινε στις 7 Μαρτίου 1991 στη Γερμανία συμμετείχαν οι Καθηγητές Ι. Τσέκος και Σ. Χαριτωνίδης, οι οποίοι αποτέλεσαν και τον πυρήνα των ιδρυτικών μελών της Εταιρείας.
Οι σκοποί της Εταιρείας, όπως αναφέρεται στο καταστατικό, είναι «η προώθηση της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας των φυκών, η οργάνωση συνεδρίων και η καλλιέργεια διεθνών σχέσεων». Με άλλα λόγια, η ανάπτυξη της Επιστήμης της Φυκολογίας και η ανάδειξη των ωφελειών από αυτήν, η επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Ελλήνων Φυκολόγων, η προώθηση και ανάπτυξη της διδασκαλίας της Φυκολογίας είναι σημαντική στη μέση και ανώτατη εκπαίδευση. Ως αποτέλεσμα, οι νέοι Έλληνες Φυκολόγοι μπορούν να εργασθούν σε ένα καλύτερο επιστημονικό και επαγγελματικό περιβάλλον, αναπτύσσοντας περαιτέρω την Φυκολογία στην Ελλάδα, τόσο στο επίπεδο της βασικής, όσο και αυτό της εφαρμοσμένης έρευνας.
Η ΕΛ.Φ.Ε., παρά τον μικρό αριθμό των μελών της (ο οποίος οφείλεται στον μικρό αριθμό Φυκολόγων στην Ελλάδα) αναπτύσσει σημαντική δραστηριότητα, με επιστημονικές συναντήσεις, είτε αυτόνομα, όπως είναι τα Εκπαιδευτικά Συμπόσια Φυκολογίας, είτε σε συνδυασμό με τα Συνέδρια της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας (ΕΒΕ).
Copyright 2019 phycology.gr. Design by webd.gr. All rights reserve.